Projecten 2011

Play&learn Paramaribo Zuid: (Flora)
Flora is een kinderrijke arbeiderswijk in het zuiden van Paramaribo. In de wijk worden onvoldoende activiteiten ontplooid voor onze doelgroep. In januari zijn wij gestart met het naschoolse begeleidingsproject. Het project biedt sport, spel en voorlichtingsactiviteiten. Daarnaast huiswerkbegeleiding en educatieve trips voor kinderen. De begeleiding wordt gedaan door betrokken buurtbewoners en die aangestuurd worden door Marleen Brave. Uiteindelijk zal het project een zelfstandig project van, voor en door de buurt worden aangeboden. Ruim 55 kinderen staan geregistreerd die wekelijks genieten van ons activiteiten aanbod. Lees meer

Via facebook.com/opodoro kunt u onze ontwikkelingen volgen.

Kinderboekenfestival: (Groot Paramaribo en districten)
Vijf dagen lang hebben ruim 30 schoolklassen (meer dan 600 kinderen) de stand van Opo Doro op het Kinderboekenfestival te Paramaribo bezocht. De kinderen hebben tekeningen gemaakt met een specifieke opdracht. De opdracht luidde: ‘Toekomstbeeld; wat wil je bereiken, wat wil je later worden’. Het waren geslaagde dagen met behulp van vrijwilligers uit Nederland en Suriname.

Kledingpakketten: (Paramaribo en de binnenlandse districten)
Opo Doro heeft een gezin met 10 kinderen geholpen aan kleding en speelgoed nadat hun huis was afgebrand. Het gezin moest noodgedwongen ander onderdak vinden.
Verder zijn er zakken met kleding, speelgoed en schoolmateriaal geschonken aan gezinnen in Marchallkreek en Brokopondo Centrum.

Voorlichting: (District Brokopondo)
In opdracht van de Surinaamse sociëteit ‘Lions Club Felice Paramaribo´ en de de Green Heritage Fund Suriname heeft Marleen Brave in samenwerking op het Resort Bergendal een twee daagse training en voorlichting gegeven aan MULO studenten uit het binnenland (district Brokopondo), en studenten uit de hoofdstad. Doel: twee groepen nader kennis laten maken, empoweren en leren van hun verschillen en overeenkomsten. Daarnaast werd voorlichting verzorgd over hygiene, dierbewustzijn en AIDS.

Fundraising: (Flora, Paramaribo Zuid)
De begeleiders (lees ouders en bewoners) van het Play & Learn Project op Flora hebben zich verenigd in een commissie (Commissie Buurtactiviteiten Flora A, CombuflA). Om ook in eigen middelen te voorzien hebben ze een braderie georganiseerd en maken ze inkleurkaarten om zo ook bij de lokale bevolking steun te vinden voor het naschoolse project.

Samenwerking en donaties: (Paramaribo)
Opo Doro steunt ook met haar middelen andere buurtorganisaties die een zelfde missie hebben. Stichting Switi Rosoe van de Hermitageweg in Paramaribo is geholpen aan spelmateriaal voor het organiseren van een leuke kinderdag voor de kinderen uit hun buurt. Stichting Unu Pikin, een stichting die samen met jongeren met een beperking oud schoolmeubilair opknapt, heeft boeken ontvangen. En aan de buurtorganisatie Hanna’s Lust zijn spelmateriaal en kinderboeken gedoneerd.
De vereniging van gepensioneerde leerkrachten (COB) hebben brei- en haakmateriaal gedoneerd gekregen.

[foto's]