Initiatiefneemster Marleen Brave

Oprichtster Marleen Brave (1974) is een dochter van een Surinaamse vader en Nederlandse moeder. Ze werkte in Amsterdam na haar HBO studie Sociaal Juridische Dienstverlening achtereenvolgens bij; de Raad voor de Kinderbescherming, de Rijksinrichting voor gedetineerde jongens 't Nieuwe Lloyd, binnen het onderwijs met zeer moeilijk opvoedbare pubers en bij Stichting Altra Jeugdzorg en Onderwijs. In haar vrije tijd was zij jarenlang trainer en coach van jeugdbasketballteams.

Door de ruime ervaring met gedragsmoeilijke jongeren heeft Marleen in de laatste vijftien jaar een enorme passie ontwikkeld voor deze doelgroep. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van jongeren en opvoeders. Door de juiste sturing te geven aan ouders én begeleiders stimuleert zij hen de (soms verborgen of vergeten) eigen kracht (weer) te gebruiken.

Haar gedrevenheid, ervaring en respect voor haar Surinaamse voorouders zorgde voor een roeping om terug te willen geven aan haar veelbelovende vaderland. Vastberaden nam ze in 2008 een jaar onbetaald verlof en begon deze wens te verwezenlijken met eigen geld en ingezamelde middelen. Inmiddels woont ze in Suriname. Wanneer het kan bezoekt ze Nederland.

Ze heeft in Suriname van alles gedaan: het voorlichten van kinderen en ouders over milieubewustwording en het geven van trainingen sociale vaardigheden. Dankzij haar inzamelingen kon ze educatief materiaal verschaffen aan scholen en kindertehuizen, kledingpakketten aan onvermogende gezinnen uit Geyersvlijt (Paramaribo Noord) en seniore burgers in Huize Albertina kregen voedselpaketten. Marleen begon tenslotte in 2009 met haar eerste Play & Learn project voor naschoolse begeleiding in de wijk Geyersvlijt.

(Via haar toenmalig blog kunt u de verslagen van haar ervaringen lezen  http://marleenbrave.waarbenjij.nu)